Austrijos nuosavybės grąžinimas ir kompensacija asmenims, nukentėjusiems nuo nacių režimo - Schwarzinger, Michail (Genocidas ir rezistencija, 2002)
Antrojo pasaulinio karo pabaigoje Austrijai atgimus kaip nepriklausomai valstybei, buvo imtasi priemonių siekiant atlyginti žalą ir kompensuoti nuostolius nacių aukoms. Terminas „nuosavybės grąžinimas“ siejamas su turto, kurį nacių aukos turėjo iki 1938 m., grąžinimu, o terminas „kompensacija“ reiškia priemones patenkinti pagrindinius nacių režimo aukų poreikius, pavyzdžiui, pašalpas ir pensijas.