Skriauda, kompensacija ir atsakomybė: moralinis-psichologinis aspektas - Zingeris, Markas (Genocidas ir rezistencija, 2002)
Šiame straipsnyje diskutuojama apie skriaudos, kompensacijos ir atsakomybės holokausto aukų atžvilgiu klausimų. Ar galima atlyginti padarytą skriaudą kompensacijomis? Visuomenės procesai, tokie kaip sąžiningas Holokausto nušvietimas, teisingumo vykdymas ir ne tiek patys teismai, kiek jų didaktinė ir šviečiamoji prasmė, žuvimo vietų įamžinimas, tai, kas užtikrina žmogaus teises, individualus dėmesys ir supratimas, paprastas, žmogiškas solidarumas taip pat šiek tiek kompensuoja tą ilgalaikį nužmoginimo procesą, kurį teko patirti išlikusioms Holokausto aukoms.