Represijų palikimas – užduotis valstybei - Čekutis, Ričardas (Genocidas ir rezistencija, 2004)
2003 m. spalio 22–24 d. Vilniaus universitete vyko unikali Lietuvoje tarptautinė mokslinė konferencija „Sunkių traumų psichologija: politinių represijų ilgalaikiai padariniai“. Konferenciją organizavo Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centras (LGGRTC) kartu su Vilniaus universiteto psichologais, joje dalyvavo mokslininkai iš Vokietijos, Norvegijos, Kanados ir Latvijos. Iki šiol ne tik mūsų šalyje, bet ir visoje Rytų Europoje nebuvo bandoma išsamiau tyrinėti ilgalaikių psichologinių traumų, patirtų dėl politinių represijų.