Raudonųjų partizanų ir Pietryčių Lietuvos kaimų savisaugos ginkluoti konfliktai 1943 m. - Zizas, Rimantas (Genocidas ir rezistencija, 2004)
Šiame straipsnyje pristatomi sovietinių partizanų ir vokiečių okupacinei valdžiai leidus susikūrusių ginkluotos vietinės savisaugos būrių. Dargužiai neabejotinai buvo tarp pirmųjų Pietryčių Lietuvos kaimų, bandžiusių ginkluotis ir priešintis raudoniesiems partizanams.