Vilniaus krašto ir Vakarų Baltarusijos lenkų, baltarusių, lietuvių ir žydų bendruomenės istorijos verpetuose 1939–1944 m. Mitai ir stereotipai. - Burauskaitė, Birutė (Genocidas ir rezistencija, 2004)
Šioje apžvalgoje plačiau perteikti pranešimai, 2004 m. gegužės 27– 29 d. Lenkijoje, Balstogės universiteto Istorijos institute vykusios tarptautinės konferencijos pranešimai. Juose atsiskleidžia lenkų istorikų požiūris į Lietuvą 1939–1944 m. bei lietuvių tautinės grupės interesus Lenkijos administruojamame Vilniaus krašte. Kiti konferencijoje skaityti pranešimai daugiausia buvo grindžiami kraštotyrine medžiaga, surinkta Balstogės regione ir iki 1939 m. rugsėjo Lenkijos valdomose Vakarų Baltarusijos vietovėse. Tai daugiau etnografiniai, sociologiniai ir etniniai tyrimai.