Komunistų partijos ideologinė apologetika slopinant tautos pasipriešinimą (1944–1953 m.) - Bagušauskas , Juozas Romualdas (Genocidas ir rezistencija, 2004)
Šiame darbe, remdamasis išlikusiais komunistų partijos ir KGB struktūrų archyviniais dokumentais, kitų istorikų atliktais darbais, autorius tyrinėja komunistų partijos ir represinių struktūrų ideologinę apologetiką 1944–1953 m. slopinant tautos pasipriešinimą ir dvasinį gyvenimą, atskleidžia šių struktūrų bendrus siekius sovietizuojant kraštą.