Ukrainiečių sukilėlių žygis į Baltijos šalis - Vjatrovič, Volodymyr (Genocidas ir rezistencija, 2006)
Straipsnyje rašoma apie Ukrainos išsivadavimo judėjimo dalyvių pastangas po Antrojo pasaulinio karo užmegzti ryšius su Baltijos šalių pasipriešinimo judėjimo dalyviais ir tuo tikslu 1950 m. jų rengtą žygį į Lietuvą.