Sovietinės Lietuvos valdžios ir okupacinės kariuomenės santykiai 1963–1986 m. - Arlauskaitė , Inga (Genocidas ir rezistencija, 2006)
Pagrindinis darbo tikslas - visapusiškai ir kompleksiškai, remiantis dokumentine medžiaga ir jau atliktais tyrimais, ištirti bei įvertinti Pabaltijo karinės apygardos ir sovietinės Lietuvos santykių raidą. Straipsnyje aptariami karinės žemėvaldos įtvirtinimo bendriausi bruožai, pabrėžiant karinės gamtonaudos tendencijas; analizuojamos sovietinės kariuomenės kariškių socialinių poreikių tenkinimo problemos ir vietos valdžios reakcija į didėjančių poreikių patenkinimo būtinybę; atskleidžiamas vietinių sovietinės Lietuvos išteklių naudojimas kariniams poreikiams patenkinti naudojantis Lietuvos keliais, transportu ir pasitelkiant gyventojus.