Lietuvių policijos 1(13)-asis batalionas ir žydų žudynės 1941 m. - Bubnys, Arūnas (Genocidas ir rezistencija, 2006)
Šio straipsnio tikslas – atskleisti Tautos darbo apsaugos (toliau – TDA) bataliono vaidmenį Lietuvos žydų žudynėse 1941 m. Straipsnio autorius mėgins atsakyti į šiuos klausimus: kurie bataliono padaliniai (kuopos, būriai) dalyvavo žydų žudynėse? Kuriose Lietuvos vietovėse ir kada bataliono padaliniai žudė žydus? Kiek maždaug žydų nužudė TDA batalionas? Kiek bataliono karininkų ir kareivių dalyvavo holokauste? Autorius nepretenduoja į kategoriškas išvadas ir absoliučiai tikslius skaičius, tačiau tikisi kiek įmanoma tiksliau ir išsamiau atsakyti į iškeltus klausimus.