Sergey Kovalev’s activities in the dissident movement and his ties with Lithuania. - Tichomirovas, Sergejus (Genocidas ir rezistencija, 2007)
Šio darbo tikslas — nustatyti Sergejaus Kovaliovo vaidmenį Rusijos žmogaus teisių judėjime ir jo vietą lietuvių ir rusų disidentų tarpusavio santykiuose. Straipsnyje atskleistos S. Kovaliovo įsiliejimo į disidentinį judėjimą aplinkybės, detaliai aptarta jo veikla Žmogaus teisią gynimo SSRS iniciatyvinėje grupėje, atskleista, kada, kaip ir kokiomis aplinkybėmis užsimezgė jo ir lietuvių disidentų ryšiai. Nagrinėjamas 1975 m. vykęs S. Kovaliovo teismo procesas Vilniuje bei su juo susiję įvykiai. Straipsnyje mėginama atskleisti S. Kovaliovo, kaip politinio kalinio, disidentinės veiklos ypatumus, aptarta jo veikla SSRS pertvarkos metais.