Sovietų režimo pastangos pakeisti Lietuvos gyventojų tautinį identitetą - Streikus, Arūnas (Genocidas ir rezistencija, 2007)
Straipsnyje nagrinėjamos svarbiausios sovietų režimo naudotos priemonės, kuriomis siekta pakeisti lietuvių tautini identitetą: istorinės atminties politika ir tautinė-kalbinė asimiliacija. Remiantis sovietų valdžios institucijų dokumentais ir apibendrinant anksčiau atliktus istorinius tyrimus, mėginama atskleisti svarbiausias šių pastangų kryptis bei jų padarinius.