Klaipėdos miesto religinių bendruomenių santykiai su sovietų valdžia 1945–1954 m. - Grikšaitė, Inesa (Genocidas ir rezistencija, 2007)
Straipsnio tikslas – atskleisti Klaipėdos miesto religinių bendruomenių gyvenimą XX a. penktajame ir šeštajame dešimtmetyje bei sovietų valdžios kovos su bažnytinėmis institucijomis būdus.