Lietuvos SSR KGB vadovybė 1954–1991 m. - Okuličiūtė, Lina (Genocidas ir rezistencija, 2007)
Straipsnyje nagrinėjama Lietuvos SSR (toliau– LSSR) KGB vadovybės veikla 1954–1991 m., išskiriant vadovavimo specifiką bei raidą. Pateikiamos LSSR KGB pirmininkų charakteristikos, išryškinamos esminės jų veiklos funkcijos slopinant antisovietinį judėjimą, kovojant su Katalikų bažnyčia, išeivijos organizacijomis. Tokio pobūdžio tyrimai atskleidžia SSRS KGB padalinio Lietuvoje struktūros vidaus pokyčius, parodo, kokiais principais buvo veikiama. LSSR KGB pirmininkų veiklos kontekste išryškėja visuotinė kontrolės mechanizmo politika bei KGB metodika susidorojant su sovietų režimui nelojaliais ir priešiškai nusiteikusiais asmenimis.