Kauno 2-asis pagalbinės policijos tarnybos batalionas ir gyventojų žudynės Baltarusijoje 1941–1943 m. - Rukšėnas, Alfredas (Genocidas ir rezistencija, 2007)
Straipsnio tyrimo objektas – Kauno 2-ojo pagalbinės policijos tarnybos bataliono 1941–1943 m. Baltarusijoje vykdytos žmonių naikinimo operacijos ir šiuo laikotarpiu nužudytų žmonių skaičius. Tikslas – ištirti ir apibendrinti informaciją apie visas bataliono vykdytas žmonių naikinimo akcijas, nustatyti visų akcijų metu nužudytų žmonių skaičių.