Neginkluotos pogrindinės organizacijos Klaipėdos mieste 1946–1953 m. - Pušinskytė, Lijana (Genocidas ir rezistencija, 2007)
Straipsnyje analizuojamos iki šiol istoriografijoje atskiro dėmesio nesulaukusios neginkluotos pogrindinės organizacijos, veikusios Klaipėdos mieste 1946–1953 m. Darbo tikslas – išnagrinėti šių organizacijų veiklą ir bendradarbiavimą su partizanais. Remiamasi archyviniais dokumentais, įvykių dalyvių liudijimais ir atsiminimais.