Roko maršai per Lietuvą 1987–1989 m. Žvilgsnis į Dainuojančią revoliuciją - Kuklytė, Birutė (Genocidas ir rezistencija, 2008)
Roko maršus per Lietuvą – 1987–1989 m. vykusius roko muzikos festivalius – būtina deramai įvertinti kaip visų to meto kultūrinių ir politinių įvykių, laiko dvasios ir būtinybės pagimdytą muzikinį, socialinį ir politinį reiškinį. Tai ir yra pagrindinis šio straipsnio tikslas.