Žodinės istorijos metodas, jo taikymo rezistencijos tyrimuose problemos - Pušinskytė , Lijana (Genocidas ir rezistencija, 2008)
Straipsnyje pristatomas žodinės istorijos metodas, jo atsiradimas istorijos moksle bei praktinio taikymo rezistencijos tyrimuose problematika. Apžvelgiami šio metodo teoriniai ir praktiniai aspektai, pabrėžiamas žodinės istorijos aktualumas tyrinėjant rezistencinį judėjimą.