Uldis Neiburgs Latvijos pasipriešinimo judėjimas vokiečių okupacijos laikotarpiu (1941–1945 m.): mokslinio tyrimo problemos ir laimėjimai - Neiburgs, Uldis (Genocidas ir rezistencija, 2008)
Straipsnyje apžvelgiamas Latvijos pasipriešinimo judėjimas nacių okupacijos laikotarpiu, jo ryšiai su kitomis Baltijos pasipriešinimo organizacijomis, iškeliamos šios temos mokslinio tyrimo problemos ir galimi sprendimo būdai.