KGB propagandinės akcijos prieš politinę lietuvių išeivijos veiklą xx a. septintajame–devintajame dešimtmečiais - Burinskaitė, Kristina (Genocidas ir rezistencija, 2009)
Šio darbo tikslas – apžvelgti propagandines priemones, kurias KGB pasitelkė prieš išeivius ir jų užsienyje vykdomą Lietuvos laisvinimo politiką; išskirti kultūros, meno ir mokslo sritis, kuriomis buvo siekiama pasinaudoti skleidžiant komunistinę ideologiją, politiką ir sovietinės Lietuvos laimėjimus; įvertinti šių propagandinių akcijų poveikį.