Pasipriešinimas Kretingos, Telšių ir Mažeikių apskrityse pirmosios sovietinės okupacijos laikotarpiu (1940–1941 m.) - Rukšėnas, Alfredas (Genocidas ir rezistencija, 2009)
Straipsnio tyrimo objektas – 1940–1941 m. lietuvių antisovietinis pasipriešinimas. Tikslas – remiantis istorijos šaltiniais, istoriografija ir memuarine literatūra, atskleisti, kaip kūrėsi ir plėtojosi antiokupacinis pogrindis Kretingos, Telšių ir Mažeikių apskrityse, kokia buvo jo dalyvių veikla ir tikslai pirmosios sovietinės okupacijos laikotarpiu.