„Veidu į Lietuvą“ programos vaidmuo KGB veiklos prieš „Santarą-Šviesą“ planuose - Burinskaitė, Kristina (Genocidas ir rezistencija, 2010)
KGB veikla visuomenėje vis dar kelia nemažai aistrų. Yra daug neatsakytų klausimų, neištirtų jo veiklos aspektų. Sovietinio saugumo veikla ir metodai buvo nagrinėjami jau išeivijos, disidentų darbuose, tačiau tik 1991 m. pradėti objektyvūs, paremti autentiškais šaltiniais KGB veiklos Vakaruose tyrimai.