Lietuvos akademinio jaunimo antisovietinis pasipriešinimas šeštajame–septintajame dešimtmetyje - Dabrovolskas, Audrius (Genocidas ir rezistencija, 2011)
Lietuvos akademinio jaunimo antisovietinis pasipriešinimas buvo neatsiejama bendro visų Lietuvos žmonių antisovietinio pasipriešinimo dalis. Tai liudijo kintančios pasipriešinimo formos, kai tam tikra dalis už antisovietinę veiklą represuotų asmenų, prabėgus metams kitiems, pakeisdavo veiklos kryptį ir vėl stodavo į kovą su režimu, atmesdama valdžios brukamas svetimas vertybes. Šeštajame–septintajame dešimtmetyje vykęs Lietuvos jaunimo neginkluotasis pasipriešinimas atskleidė, kad lietuvių tauta nėra praradusi savo tapatybės ir nėra atsisakiusi siekio kovoti už prarastą laisvę. Šis pasipriešinimas padarė didelę įtaką tolesnių dešimtmečių kovai už Lietuvos nepriklausomybę, kol galiausiai ji buvo atkurta.