LSSR KGB Kadrų skyrius: 1954–1991 m. - Okuličiūtė, Lina (Genocidas ir rezistencija, 2011)
Straipsnyje analizuojama Lietuvos SSR KGB Kadrų skyriaus struktūra ir darbo funkcijos. Išsamiau apžvelgiami XX a. aštuntasis–devintasis dešimtmečiai. Nagrinėjama tautinė KGB kadrų sudėtis, išryškinamos saugumo pareigūnų mokymo ir auklėjimo ypatybės, apibūdinamas neetatinių darbuotojų ir žvalgybos papildymo rezervo vaidmuo.