Etniniai santykiai nacių okupuotoje Lietuvoje 1941–1944 m. - Bubnys, Artūras (Genocidas ir rezistencija, 2011)
Remiantis įvairių šalių archyvų dokumentine medžiaga, Lietuvos ir užsienio šalių istoriografija, straipsnyje nagrinėjami etniniai santykiai nacių okupuotoje Lietuvoje 1941–1944 m. Mėginama atsakyti į tris pagrindinius klausimus: 1) nacių okupacinio režimo politika Lietuvoje gyvenančių tautybių atžvilgiu; 2) okupuoto krašto tautų reakcija į nacių politiką; 3) Lietuvoje gyvenančių tautų tarpusavio santykiai. Daugiausia dėmesio straipsnyje skiriama tautiniams santykiams Vilniaus krašte.