Dokumentai iš Stasio Žakevičiaus (Žymanto) archyvo - Juodis, Darius (Genocidas ir rezistencija, 2012)
2009 m. į Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centro Genocido aukų muziejų iš Jungtinių Amerikos Valstijų atkeliavo visuomenės veikėjo, teisininko, antisovietinio ir antinacinio pasipriešinimo dalyvio Stasio Žakevičiaus (nuo 1945 m. pasivadinusio Žymantu) archyvo dokumentai. S. Žakevičiaus surinkto ir saugoto archyvo dokumentai dar mažai panaudoti istoriniuose tyrimuose, kurie išisbarstę įvairiuose archyvuose ir atspindi skirtingi jo biografijos laikotarpį.