Kalniškės mūšis: laisvės kovų paveikslo detalė - Noreika , Dainius (Genocidas ir rezistencija, 2012)
Straipsnyje analizuojama Kalniškės mūšyje kovojusio partizanų padalinio struktūra, sudėtis ir vieta lietuvių pasipriešinimo antrajai sovietinei okupacijai kontekste. Apžvelgiamas laikotarpis nuo antrosios sovietinės okupacijos iki garsiųjų kautynių. Šiuo metu padalinys išgyveno audringą ir kovingą partizaninio gyvenimo epizodą, įgijo patirties, pasitikėjimo savo ginklo galia ir pasiryžo stoti į mūšį Kalniškėje.