Holokaustas Alytaus apskrityje 1941 m. - Bubnys, Artūras (Genocidas ir rezistencija, 2012)
Holokaustas Lietuvos provincijoje 1941 m. – viena svarbiausių LGGRTC istorikų tyrinėjamų temų. Per pastaruosius dešimt metų žurnale „Genocidas ir rezistencija“ buvo paskelbta keliolika LGGRTC darbuotojų (Valentino Brandišausko, Alfredo Rukšėno, Stanislovo Buchavecko ir kitų) straipsnių apie holokaustą įvairiose Lietuvos apskrityse ir valsčiuose. Šio straipsnio autorius 2002 m. žurnale „Genocidas ir rezistencija“ yra paskelbęs straipsnį apie holokaustą Kauno apskrityje, dabar bus mėginama rekonstruoti žydų bendruomenių sunaikinimo procesą Alytaus apskrityje. Ši apskritis pasirinkta tirti dėl to, kad joje iki holokausto gyveno gausiausia Pietų Lietuvoje žydų bendruomenė (per 8 tūkst. žmonių). Tiriant holokaustą regioniniu aspektu, Alytaus apskritis dėl žydų bendruomenės gausumo ir reikšmės, manytina, tinkamiausia reprezentuoti Pietų Lietuvos (Dzūkijos) regionui. Straipsnyje siekiama atskleisti svarbiausius šio proceso etapus, bendruosius ir specifinius bruožus, žudynių vykdymo mechanizmą, įvardyti už šį nusikaltimą atsakingas institucijas ir vadovus bei pateikti holokausto aukų statistiką.