Stagnacinio laikotarpio lietuvių nomenklatūra sovietinio „generalgubernatoriaus“ akimis: Petro Griškevičiaus skyrimo kolizija - Grybkauskas, Saulius (Genocidas ir rezistencija, 2012)
Straipsnyje, remiantis autoriaus pokalbiu su buvusiu LKP CK antruoju sekretoriumi (1967–1978) Valerijumi Charazovu (g. 1918 m.), archyviniais šaltiniais ir kitų to meto veikėjų atsiminimais, pateikiamas šio asmens požiūris į padėtį sovietinėje Lietuvoje po LKP CK pirmojo sekretoriaus Antano Sniečkaus mirties, respublikos aukščiausiosios nomenklatūros vertinimas, atskleidžiama aktyvi paties antrojo sekretoriaus veikla skiriant Petrą Griškevičių LKP CK pirmuoju sekretoriumi.