Nuo Belgrado iki Madrido konferencijos - Banionis, Juozas (Genocidas ir rezistencija, 2012)
Straipsnyje aptariami lietuvių išeivijos (laisvosios lietuvijos) darbai stengiantis išlaikyti Vakaruose Lietuvos laisvės bylos aktualumą laikotarpiu tarp Belgrado ir Madrido konferencijų, kartu atskleidžiant ne tik jos pagrindinių organizacijų (veiksnių) laisvinimo veiklos naujos kokybės paieškas, bet ir pastangas telkti politine veikla užsiimančias organizacijas į vieną Lietuvos laisvinimo sąjūdį. Tyrimo objektu pasirinkti pagrindiniai, aktyviausi šio proceso dalyviai – laisvosios lietuvijos organizacijos VLIK’as, ALT ir PLB.