Lietuvos gyventojų stojimo į Kauno savisaugos batalionus 1941 m. vasarą ir rudenį motyvai - Rukšėnas, Alfredas (Genocidas ir rezistencija, 2012)
Tyrimo objektas – vokiečių okupacijos laikotarpio (1941–1944 m.) Kauno savisaugos batalionų karių biografiniai duomenys. Tikslas – remiantis biografiniais, kitais archyviniais duomenimis, istorikų darbais, istoriniams tyrimams keliamais reikalavimais atsakyti į klausimą, kokios buvo lietuvių stojimo į Kauno tautinio darbo apsaugos, 1-ąjį ir 2-ąjį pagalbinės policijos tarnybos batalionus priežastys, t. y. motyvai.