Lietuvių švietimo draugijos „Rytas“ veikla Vilniaus krašte (1920–1939 m) - Ereminas, Gintautas (Genocidas ir rezistencija, 2013)
Straipsnio tyrimo objektas – lietuvių švietimas, kurį vykdė lietuvių švietimo draugija „Rytas“ politiškai sudėtingu Lietuvai laikotarpiu. Remiantis Lietuvos mokslų akademijos Vrublevskių bibliotekos Rankraščių skyriuje saugoma lietuvių švietimo draugijos „Rytas“ medžiaga, siekiama rekonstruoti jos veiklą Vilniaus krašte.