Ideologinė prievarta ir represijos Kauno valstybiniame Vytauto Didžiojo universitete (1944–1950 m.) - Veilentienė, Audronė (Genocidas ir rezistencija, 2013)
Antrojo pasaulinio karo pabaigoje vykusią Lietuvos reokupaciją lydėjo SSRS vykdoma sovietizacija, teroras, ideologinė ir moralinė prievarta. Tie patys metodai buvo taikomi ir aukštosioms mokykloms. Okupacinė valdžia siekė perauklėti tautinę inteligentiją, susiformavusią nepriklausomoje Lietuvoje, ir parengti sovietų valdžiai lojalius inteligentus. Represijas ir ideologinę prievartą organizavo ir vykdė komunistų partijos ir komjaunimo organizacijų nariai. Straipsnyje analizuojama ideologinė prievarta ir represijos Kauno valstybiniame Vytauto Didžiojo universitete 1944–1950 m.