Komunistų partijos ideologinė apologetika slopinant lietuvių tautos pasipriešinimą (1944–1953 m.) - Bagušauskas , Juozas Romualdas (Genocidas ir rezistencija, 2013)
Straipsnyje tęsiamas 2004 m. žurnale „Genocidas ir rezistencija“ pradėtas komunistų partijos, represinių ir ideologinių struktūrų vaidmens slopinant lietuvių tautos pasipriešinimą, griaunant Lietuvos valstybingumą, naikinant tautos identitetą ir jos dvasines vertybes tyrimas.