Prievartinė mobilizacija į Raudonąją armiją (1944–1945 m.) - Tininis, Vytautas (Genocidas ir rezistencija, 2013)
Straipsnyje nagrinėjamas prievartinis Lietuvos gyventojų panaudojimas SSRS ginkluotosiose pajėgose Antrojo pasaulinio karo pabaigoje (1944–1945 m.). Daugiausia remiantis archyviniais šaltiniais atskleidžiamas mobilizacijos organizavimas ir eiga, pagrindiniai vykdytojai ir organizatoriai, vengiančių tarnybos Raudonojoje armijoje beginklių asmenų ir dezertyrų žudynės, represijos (teroras), mobilizuotųjų padėtis kariniuose daliniuose, legalizacija ir kt. Tyrimo objektas – nustatyti prievartinės mobilizacijos padarinius lietuvių tautai.