VLIK’as nuo Madrido iki Vienos: Lietuvos laisvinimo naujos politinės krypties paieškos - Banionis, Juozas (Genocidas ir rezistencija, 2013)
Straipsnyje parodoma, kokių veiksmų ėmėsi pagrindinė lietuvių išeivijos (laisvosios lietuvijos) politinė organizacija VLIK’as, siekdama išlaikyti Vakaruose Lietuvos laisvės bylos aktualumą nuo Madrido iki Vienos konferencijų.