Lietuvos komjaunimo sudėtis 1940 m. birželio–1941 m. birželio mėn. - Maslauskienė , Nijolė (Genocidas ir rezistencija, 2016)
Remiantis archyviniais šaltiniais straipsnyje nagrinėjama Lietuvos komunistinės jaunimo sąjungos sudėties kaita pirmosios sovietinės okupacijos metais. Parodomos komunistų partijos pastangos suformuoti savo socialinę atramą jaunimo sluoksniuose, paversti komjaunimą patikima politine struktūra ir okupacinio režimo poreikius atitinkančia organizacija. Apibūdinamas komjaunimo valymo kaip jo sudėties reguliavimo ir įtraukimo į VLKJS sistemą per socialinį-politinį patikrinimą procesas, pateikiami apibendrinantys jo rezultatų duomenys.