Lietuvių tremtinių vaikų švietimas - Juodėnaitė, Gabija (Genocidas ir rezistencija, 2021)
Straipsnio tikslas – išanalizuoti lietuvių tremtinių vaikų švietimo sąlygas Sibire. Tam pasitelkiami šie uždaviniai: išnagrinėti bendrą Sovietų Sąjungos švietimo sistemos modelį, vyravusį 1941–1958 m., vaikų mokymosi sąlygas tremtyje, ideologinį švietimą, neakivaizdinį namų mokymą – naująsias „vargo mokyklas“ kaip atsvarą oficialiajam sovietiniam naratyvui ir aukštojo mokslo galimybes tremtyje.