Lietuvos partizanų baudžiamosios operacijos Lazdijų apskrityje 1944–1952 metais (Leipalingio valsčiaus pavyzdys) - Zagreckas, Rimantas (Genocidas ir rezistencija, 2019)
Straipsnio tikslas – remiantis statistiniais duomenimis, nustatyti bendriausius pokario Lietuvos partizanų antikolaboracionistinės veiklos bruožus ir dėsningumus Lazdijų apskrities valsčiuose ir visoje Pietų Lietuvoje.