Lukiškių kalėjimas nacistinės okupacijos metais (1941–1944) - Bubnys, Arūnas (Genocidas ir rezistencija, 2019)
2019 m. liepos 2 d. oficialiai uždarytas 115 metų Vilniaus centre veikęs Lukiškių kalėjimas. Straipsnyje nagrinėjamas tragiškas Lukiškių kalėjimo istorijos tarpsnis – nacistinės okupacijos laikotarpis (1941–1944). Ši tema Lietuvos istoriografijoje iki šiol nėra specialiai tyrinėta. Straipsnyje analizuojami tokie klausimai: kalinių statistinė kaita (kalinių skaičiaus kaita, suimtųjų įkalinimas ir paleidimas iš kalėjimo), kalinių tautinė sudėtis, lytis, rūšis (politiniai ir kriminaliniai), bausmių sistema, kalinimo sąlygos, suimtųjų maitinimo ir sveikatos problemos, kalėjimo tarnautojų elgesys su suimtaisiais, pabėgimo iš kalėjimo atvejai.