KGB agentai: tipai, funkcijos ir keliami tikslai - Burinskaitė, Kristina (Genocidas ir rezistencija, 2019)
KGB agentų veikla vis dar susilaukia didžiulio visuomenės dėmesio. Taip pat kyla nemažai diskusijų dėl jų veiklos viešinimo ir atsakomybės. Žmonėms ypač rūpi, kieno pavardės slypi už asmenų, sutikusių bendradarbiauti su sovietų saugumo tarnyba, slapyvardžių, o ne konkreti agento veikla. Nežinant kokias funkcijas ir užduotis jie vykdė agentas asocijuojasi su skundiku, informatoriumi, kuris tik kenkė žmonėms. Tai tik gerokai supaprastintas vaizdinys, kai nėra žinoma, kokie jiems buvo keliami tikslai ir skiriamos užduotys.