Alytaus internuotų asmenų stovykla 1941 m. birželio–liepos mėn. - Lučinskas , Gintaras (Genocidas ir rezistencija, 2018)
Vokiečiams užėmus Alytų r. buvusios Įgulos (dab. Šv. Kazimiero) bažnyčios įrengtoje ulonų jodinėjimo aikštėje vokiečiai įkūrė laikinąjį lagerį – internuotų asmenų stovyklą. Šios straipsnio tikslas remiantis atsiminimais, dokumentais perteikti to meto atmosferą, apibūdinti asmenis, kurie buvo ten įkaltinti.