Lenkų mobilizacija į vermachtą vokiečių okupuotose lenkų žemėse Antrojo pasaulinio karo metais - Kaczmarek , Ryszard (Genocidas ir rezistencija, 2018)
Prasidėjus Antrajam pasauliniam karui, dalis prie Vokietijos reicho prijungtos teritorijos vietinių gyventojų Heinricho Himmlerio dekretu dėl vadinamojo Deutsche Volksliste (Vokiečių tautos sąrašas) gavo dalinę arba visišką Vokietijos pilietybę. Kartu nuo to momento šaukiamojo amžiaus vyrams, kaip ir kitiems reicho piliečiams, įsigaliojo karo tarnybos prievolė. Tačiau pirmieji masiniai šaukimai į Vokietijos kariuomenę prijungtoje teritorijoje surengti dar anksčiau, 1940 m. pavasarį. Šauktiniams iš prijungtosios Lenkijos dalies apibrėžti Vokietijos vidaus susirašinėjime tuo metu buvo vartojamas gana keistas „Deutsch-Polen“ („Vokietijos lenko“) terminas.