Ginkluotasis partizaninis pasipriešinimas ir jo slopinimas Skapiškio valsčiuje 1944–1953 m. - Staveckaitė-Notari, Ramona (Genocidas ir rezistencija, 2018)
Ginkluotasis partizaninis pasipriešinimas įvairiuose Lietuvos regionuose turėjo ir panašumų, ir skirtumų. Šiuo straipsniu siekiama atskleisti partizaninio karo eigą, ypatumus ir pasekmes Šiaurės Lietuvoje esančiame Skapiškio krašte (buvęs Skapiškio valsčius).