Organizuota Lietuvos gyventojų darbo migracija į Sovietų Sąjungą: XX a. šeštasis– devintasis dešimtmečiai - Stravinskienė , Vilija (Genocidas ir rezistencija, 2017)
Kazachstanas, Rusija, Estija, Latvija, Kirgizija – tai Sovietų Sąjungos regionai, į kuriuos buvo siunčiami dirbti Lietuvos gyventojai. Straipsnyje nagrinėjama Lietuvos žmonių darbo migracijos XX a. šeštajame–devintajame dešimtmetyje problematika, atskleidžiamos jos kryptys, intensyvumas, rezultatai.