Kremliaus požiūris į Justo Paleckio 1946–1950 m. „erezijas“ - Pocius, Mindaugas (Genocidas ir rezistencija, 2017)
Remiantis Rusijos valstybinio socialinės politinės istorijos archyvo dokumentais ir kitais šaltiniais, straipsnyje siekiama atskleisti, kaip VKP(b) CK vadovai, CK aparato pareigūnai vertino J. Paleckio „nukrypimus“ nuo partijos generalinės linijos ir konfliktus su A. Sniečkumi Lietuvos sovietizavimo klausimais. Aptariama, kaip J. Paleckis, ieškodamas užtarėjų Maskvoje, stengėsi užmegzti klientelinius-patronažinius santykius su VKP(b) CK sekretoriumi A. Ždanovu.