LSSR NKGB (MGB, KGB) vidaus kalėjimas 1944–1959 m. - Indrišionis, Darius (Genocidas ir rezistencija, 2017)
Straipsnio tikslas – remiantis išlikusiais archyviniais dokumentais ir politinių kalinių atsiminimais išnagrinėti LSSR NKGB (MGB, KGB) vidaus kalėjimo istoriją: nustatyti jo reikšmę sovietinėje kalėjimų sistemoje, ištirti kalinimo sąlygas ir kalėjimo režimo ypatybes, išanalizuoti Tardymo skyriaus darbo metodus, atskleisti mirties nuosprendžių vykdymo šiame vidaus kalėjime peripetijas.