Tuskulėnų masinės kapavietės atsiradimas: 1944 ar 1945 m.? - Černius, Remigijus (Genocidas ir rezistencija, 2017)
Straipsnyje siekiama nustatyti, kada sovietų augumas pradėjo naudoti Tuskulėnų dvaro teritoriją kaip masinę kapavietę žmonių, nužudytų Vilniuje, LSSR NKGB (MGB) vidaus kalėjime, palaikams užkasti.