Ezopo kalbos prielaidos ir formavimasis sovietinėje Lietuvoje - Klumbys, Valdemaras (Genocidas ir rezistencija, 2016)
Straipsnyje analizuojamas Ezopo kalbos susiformavimas sovietmečiu. Tyrime atskleidžiama, kaip sovietinis režimas sukūrė prielaidas ir padėjo pagrindus Ezopo kalbai. Skaitytojau, kol tu dar nebuvai išaugęs ir išprusęs, ir patyręs Iš Vlado Šimkaus eilėraščio „Skaitytojo evoliucija“