Vokiečių kareiviai Latvijos SSR karo belaisvių lageriuose: problemos atspindys sovietinių represinių institucijų dokumentuose - Bambals , Ainars (Genocidas ir rezistencija, 2015)
Straipsnio uždavinys – pateikti tiriamųjų įžvalgų vokiečių karo belaisvių Latvijoje (1945–1950 m.) tema. Tyrimo tikslai: 1) išnagrinėti šaltinius; 2) ištyrinėti Latvijos SSR teritorijoje veikusiuose karo belaisvių lageriuose kalėjusių vokiečių belaisvių padėtį; 3) išsiaiškinti istorinio šaltinio – Sovietų Sąjungos vidaus reikalų liaudies komisariato (NKVD) vokiečių karo belaisvių kapinių knygų – tyrimo problemas.