Partinės bausmės Sovietų Lietuvoje (XX a. penktasis–septintasis dešimtmečiai): tarp klientelizmo ir kolektyvizmo - Ėmužis , Marius (Genocidas ir rezistencija, 2015)
Straipsnyje nagrinėjama asmeninių ryšių svarba siekiant išvengti partinių bausmių arba sušvelninti jų poveikį. Partinės bausmės, jų sistema ir taikymas yra įdomus, plačiai nenagrinėtas tyrimo objektas. Analizuojant empirinę medžiagą matyti, kad nuobaudų sistema buvo taikoma nevienodai, bausmės už tuos pačius nusižengimus gerokai skyrėsi arba iš viso buvo neskiriamos. Tai skatina ieškoti šio reiškinio priežasčių ir ribų, kur baigiasi partinio mechanizmo poveikis ir pradeda vaidinti svarbų vaidmenį asmenų tarpusavio santykiai, nulemti klientelizmo ar nomenklatūros kolektyvizmo jausmo.